Idrettsfag Vg1 [Hopp til innhold]

Idrettsfag
Idrettsfag
Idrettsfag

Idrettsfag Vg1

Programområdet Idrettsfag gir studiekompetanse, det vil si mulighet til å søke opptak ved høgskole eller universitet.

Det første året på idrettsfag er et spennende år med mange opplevelser knyttet til idrett og friluftsliv. Du blir kjent med nye fag, får nye venner og du får prøve overnatting ute til alle årstider. Mye av undervisningen foregår i GG-hallen med velutstyrt styrkerom, fitnessapparater, idrettshall med klatrevegg og egen gymsal. I tillegg har vi fine uteområder med kunstgressbane, friidrettsbane, skog og skiløyper rett i nærheten.

Fellesfag vg1

  • norsk 4t
  • matte 5t
  • engelsk 5t 
  • naturfag5t
  • fremmedspråk 4t

Felles programfag vg1

  • aktivitetslære 5 timer (3+2)
  • treningslære 2 timer

Valgfrie programfag er Toppidrett eller Breddeidrett 5 timer (3+2) 

Aktivitetslære Vg1

Det er lagt opp til stort utvalg av aktiviteter i første klasse, blant annet fotball, orientering, håndball, langrenn, svømming og badminton.

Friluftsliv og basistrening knyttet opp i mot treningslære gjennomføres hvert år. Dette innebærer bedre tid til utvikling av teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter. Friluftsliv innebærer både teoretisk undervisning om ferdigheter og planlegging knyttet til det å dra på tur.

Vi gjennomfører to friluftslivsturer

  • kanotur i Vansjø i Østfold på høsten
  • skitur i Nordmarka med overnatting i gapahuk på vinteren

Se fagets læreplan.

Toppidrett eller Breddeidrett Vg1

Toppidrett tilbyr en fordypning i egen idrett. Du må konkurrere i idretten for å kunne velge toppidrett. I toppidrett har vi meget god kompetanse innen fotball, håndball, ishockey, innebandy. I de individuelle utholdenhetsidrettene har vi trenerkrefter med landslagserfaring på terrengsykkel og på høyt nivå innen langrenn og bryting.

I breddeidrett velger du en individuell idrett og en lagidrett som du fordyper deg i, og jobber med gjennom hele året.

Se læreplan for toppidrett og breddeidrett.

Treningslære Vg1

Treningslære er et teoretisk fag hvor det fokuseres på anatomi, fysiologi, helse og generelt hvordan kroppen påvirkes av ulike typer trening. Dette er et fag som går over alle 3 årene på idrettsfag.Du lærer mye om oppvarming, utholdenhet, styrketrening, hurtighet, spenst og koordinasjon. Denne teoretiske undervisningen er nært knyttet opp i mot basistrening, og du får prøvd ut det teoretiske i den praktiske undervisningen.

Se fagets læreplan.

Her ser du hvilke valgfrie programfag vi tilbyr på Ås vgs.