Idrettsfag Vg2 [Hopp til innhold]

Idrettsfag

Idrettsfag Vg2

Programområdet Idrettsfag gir studiekompetanse, det vil si mulighet til å søke opptak ved høgskole eller universitet.

Det andre året på utdanningsprogram for idrett er preget av mer fordypning i idrettsfag enn i Vg1. Du må kunne anvende kunnskapen i større grad. Vg2 har innholdsrike friluftslivsturer med alpinkurs og snøhuletur på Beitostølen.

Fellesfag på vg2

• Norsk 4 t
  • Matematikk 4t
  • Geografi 2t
  • Historie (eldre) 2t
  • Samfunnsfag 3t
  • Fremmedspråk 4t

Felles programfag på vg2

• Aktivitetslære 5 timer
  • Treningslære 3 timer
  • Treningsledelse 2 timer
  • Idrett og samfunn 2 timer

Valgfrie programfag på Vg2 er toppidrett eller breddeidrett 5 timer.

Aktivitetslære

• Idrettskurs à ca 20 timers varighet, blant annet innebandy, volleyball, skøyter, frisbee, badminton og kampsport.
  • Basistrening der vi trekker inn temaer fra treningslærefaget. Elevene får trening i å planlegge, gjennomføre og evaluere basistrening mot sin idrett, f.eks utholdenhetstrening, styrketrening eller teknikktrening.
  • Friluftsliv der vi er på vintertur i høyfjellet

Toppidrett eller Breddeidrett

Toppidrett tilbyr en fordypning i egen idrett. Du må konkurrere i idretten for å kunne velge toppidrett. I toppidrett har vi meget god kompetanse innen fotball, håndball, ishockey, innebandy og i de individuelle utholdenhetsidrettene har vi trenerkrefter med landslagserfaring på terrengsykkel og på høyt nivå innen langrenn og bryting.

I breddeidrett velger du en individuell idrett og en lagidrett som du fordyper deg i, og jobber med gjennom hele året.

Se læreplan for toppidrett og breddeidrett

Treningslære

Dette er et spennende fag om hvordan kroppen din er bygd opp, hvordan den fungerer, hvorfor og hvordan du bør trene. Hovedtemaene i Vg2 er idrettspsykologi, treningsplanlegging og kroppens oppbygning og funksjon.

Treningsledelse

Faget dreier seg om å kunne lede grupper i trening. Vi kombinerer teori og praksis mot det å være leder samtidig som at treningslære og aktivitetslærefaget settes ut i praksis som trener. Elevene får trening i å arrangere innebandyturnering for hele skolen.

Idrett og samfunn

I dette faget ser vi nærmere på idrettens plass i samfunnet både nasjonalt og internasjonalt. Aktuelle temaer er idrett og økonomi, idrett og doping, idrett og etikk, olympiske leker.

Se fagets læreplan.

Her ser du hvilke valgfrie programfag vi tilbyr på Ås vgs.

Du må søke deg til dette utdanningsprogammet via www.vigo.no. Fristen er 1. mars hvert år.