Design og håndverk Vg1

Design og håndverk passer for deg som liker å være kreativ og jobbe praktisk. Liker du å jobbe med hendene, være nøyaktig og skape estetiske produkter sammen med andre mennesker og i ulike materialer og teknikker - så passer design og håndverk for deg.

En stor del av opplæringen foregår ved å arbeide praktisk med materialer, redskaper og teknikker. Du lærer grunnleggende prinsipper innen form, farge, skissetegning og presentasjon. Du vil lære å utvikle produkter fra idé til ferdig produkt. Du vil få mulighet til å utvikle kreative evner, din estetiske sans og få kjennskap til design- og håndverkstradisjoner.

Vi har tro på at tidlig og tydelig yrkesretting gir mer bevisste og motiverte elever. Av den grunn forsøker vi å tilpasse undervisningen til det yrket elevene ønsker allerede fra VG1. Det betyr at vi deler inn de tre VG1-kursene våre etter hva de kan tenke seg å jobbe med på VG2-nivå; ett kurs med fokus på frisøryrket, ett med fokus på digitale verktøy, utstillingsdesign og interiør - og ett med fokus på praktisk arbeid i harde og myke materialer. Hvilken klasse du ønsker å gå i begrenser ikke valgmulighetene videre på VG2-nivå.

Faget Yrkesfaglig fordypning gir deg mulighet til å bli kjent med ulike yrker eller fordype deg i noen emner. Det kan skje gjennom å jobbe i bedrift, eller velge et fordypningsområde på skolen.

Produksjon
Kvalitet og Dokumentasjon