Multipult UB

I skoleåret 2016-17 har klassen vg3 interiør ungdomsbedriften Multipult UB.

Bedriftens produkt er en multipult der brukeren kan designe sin egen arbeidsbenk ut ifra behov.  Det er et system der du kan feste ulike elementer til, slik at behov blir dekket. (Se hengslesystemet på bildene).

Produktet er til målgruppe med alder 5-25, primært til skolebarn og ungdom/studenter. Den egner seg også til lærere og andre som driver med kreativt arbeid hvor man trenger de redskapene som leveres, og for de som ønsker en effektivisering av arbeidstiden og et bedre system på arbeidspulten.

Dette er de første elementene bedriften har fokus på: knagger, stikkontakt, søppelbøtte, magnettavle, korktavle, skjærebrett, skuffemodul, blyantholder, generell oppbevaring til skriveutstyr og kontorrekvisitta for eks. teipholder.

Ideen kom da elevene jobbet med egne prosjekter på skolen og opplevde at de brukte mye tid på å finne fram utstyr som lå rundt om i klasserommet. De brukte også mye tid på å flytte seg rundt til de ulike bordene, skjærebord, lysbord, arbeidsbord. De tenkte: hvorfor ikke kombinere alt dette i en pult der man kan velge selv hva man har behov for?

Elevene gjorde markedsundersøkelse og fant ikke noe lignende på markedet. ‘’Potensialet er der, for dette er jo et godt alternativ for alle skoleklasser, sier de. Vi har valgt å ha økologisk hardplast i ulike farger på elementene våre slik at de passer barn. Original underlaget er grått, slik at du ikke blir forstyrret og kan ha en nøytral pult. Vi planlegger også å levere elementene i rustfritt stål eller aluminium.’’

‘’Vår motivasjon på dette prosjektet er veldig bra, både for å kunne realisere vår drøm og kunne hjelpe andre. Vi er garantert ikke de eneste som ønsker en mer effektiv arbeidsplass med mer system.

Vår visjon er ikke bare å utvikle et allerede etablert møbel men å forbedre den slik at vi får en ny glede av den og en mer effektiv løsning. Håpet er at det også kan bli billigere sammenlignet med hva det ville kostet hvis du kjøpte alle elementene hver for seg i tillegg til pult.’’

 

Ansvarlig lærer/revisor: Nikol Konstante.