Elev-PC

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Elev-PC til skolestart

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene eier datamaskinene selv, og elever som skal begynne i Vg1 må sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

For deg som skal begynne på Vg1 eller er ny elev på Vg2 høsten 2017 er bestillingsfrist for å få datamaskinen tilsendt med skolestart 7. august (Mac) og 10. august (PC).

Bestillingsportalene for skoleåret 2017-18 åpnet 15. juni og vil være åpne til 30. april 2018.

Les mer på www.akershus.no/elevpc.

PC-/Mac-ordning i Akershus fylkeskommune

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i Vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

Du kan benytte enhver datamaskin som oppfyller minstekravene:

• Datamaskinen må ha antivirusprogram.
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver i formater som er lesbare for læreren.
  • Du får tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.
  • Dersom datamaskinen din ikke funge­rer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.

Hva slags datamaskin bør du velge?

På noen av utdanningsprogrammene brukes programvare som bare fungerer på enten PC eller Mac. Noe programvare krever en kraftig PC eller Mac. Skolen har utlånsutstyr til bruk på skolen for deg som ikke kan bruke programvaren på din egen datamaskin. Tabellen under viser hva slags datamaskin du bør ha dersom du ønsker å benytte din egen datamaskin framfor å låne utstyr av skolen.

Utdanningsprogram

Datamaskin

Studiespesialisering/studieforberedende

Best egnet: PC

Kunst, design og arkitektur

Best egnet: kraftig PC eller Mac

Teknikk og industriell produksjon

PC

Best egnet: kraftig PC

Design og håndverk

Best egnet: kraftig PC eller Mac

Elektrofag

PC

Best egnet: PC med Windows.

Helse- og oppvekstfag

Tilrettelagt

Se anbefalinger for det enkelte programområde

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.