European Space Camp er en romfartsleir for ungdom mellom 17 og 20 år som avholdes 6. - 13. august 2017 på Andøya Space Center i Nordland.

Hvert år samles ca. 24 romfarts- og realfagsinteresserte ungdommer fra hele verden til en uke full av rakettforskning, fysikk og moro. I løpet av en uke på Andøya Space Center vil deltakerne bygge sin egen forskningsrakett som skytes opp mot slutten av oppholdet, høre på foredrag fra noen av Europas beste forskere og fysikere, og bli kjent med likesinnede ungdommer fra hele verden.

Akershus Fylkeskommune er en av våre stipendorganisasjoner, som vil si at fylkeskommunen hvert år sender 2 realfagselever fra sine videregående skoler til European Space Camp. For de heldige elevene vil alle kostnader under leiren være dekket, inkludert kost, losji, samt transport til/fra Andenes Flyplass. Den eneste kostnaden eleven selv må dekke er transport til og fra Andenes.

Vi setter stor pris på om dere bruker den vedlagte informasjonen til å promotere European Space Camp for matematikk- og fysikkelever ved deres skole, og håper å se en av deres elever på Andenes Space Center i sommer! 

Søkere må minst fylle 17 år og kan maks fylle 20 år i løpet av 2017. Søkere må i tillegg minst ha kompetanse tilsvarende Fysikk 1 og S1/R1/T2. Det er også viktig at søkere behersker engelsk godt, da alt av forelesninger og gruppearbeid foregår med engelsk som arbeidsspråk.

Søknader til European Space Camp 2017 sendes til kontaktpersonen for Akershus Fylkeskommune, Therese Myran (theresa.myran@nannestad.vgs.no).

Søknadsfrist er 1. april 2017.

Besøk gjerne www.spacecamp.no for mer informasjon, og nøl ikke med å ta kontakt dersom mer informasjon er ønskelig eller hvis dere har spørsmål angående European Space Camp.