FN-rollespill i London

12 elever på IB har vært i London for å delta i FN-rollespill.

Fem elever representerte Tyrkia og fem var delegasjonen fra Finland. Alle deltakere forsøkte å finne løsninger til viktige problemer og samtidig ivareta interessene til det landet de representerte.

Tema som ble diskutert i sine respektive komiteer inkluderte pelsoppdrettindistrien, flyktninger i middelhavet og hvordan forhindre terrorister fra å få tak i masseødeleggelsesvåpen.
I tillegg deltok to elever i International Court of Justice der de avhørt (det som har vært) en ekte sak mellom Columbia og Ecuador.
Ås-elevene deltok i lobbyvirksomhet og i å holde taler. Halfdan Holm vant en Distinguished Delegate pris. Om kveldene var det fancydress og energisk dansing. Siste kvelden hadde elevene tid å hygge seg i Londons folkerike gater.