Fylkesmesterskapet for Teknikk og industriell produksjon(TIP) ble arrangert på Ås videregående skole 11. mai 2016. Det ble konkurrert i fire forskjellige klasser.

På Vg1 konkurrerte fem skoler med tre deltakere fra hver skole. Her ble Jessheim vgs. best, de tok de tre første plassene og dermed også første napp i en egen vandrepokal for Vg1.

Første skole med tre seire får pokalen til odel og eie.

På Vg2 ble det konkurrert innenfor kjøretøy, bilskade og lakkering og arbeidsmaskiner.

På kjøretøy seiret Steffen Hansen fra ÅS, fulgt av Marius A. Vedvik fra Eidsvoll og Daniel A. Redie fra ÅS. Elevene fikk seks ulike og realistiske oppgaver de skulle løse.

På Skade vant Joakim Hvidsten Gamlem fra Ås, mens lakkering ble vunnet av Dennis Westre Larsen, Strømmen.

Sist, men ikke minst, i et åpent Akershus-mesterskap på arbeidsmaskiner gikk seieren til Østfold, mens vår egen Martin Støkken tok en hederlig sølvmedalje.

Martin var for øvrig raskest i den delen av konkurransen som gikk på tid.

Tidligere i år er det arrangert fylkesmesterskap for Vg2 Industriteknologi, og her ble det konkurrert i tre grener.

Ås vgs. tok to førsteplasser, Hans-Martin Trandem i maskinering, og Thor Engebretsen i sveising.

Alt i alt, Ås befester sint styrke som en god yrkesfaglig skole!

Fylkesmesterskapet arrangeres i samarbeid med organisasjonen World Skills Norway.

Formålet med skolekonkurransene er å bidra til å øke interessen for og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Representanter fra bilbransjen, opplæringskontorer og fylket var til stedet under mesterskapet.

Østlandets blad 13. mai 2016.