Romfartsleir for realfagselever - European Space Camp 2016

Hvert år samles ca. 24 romfarts- og realfagsinteresserte ungdommer fra hele verden til en uke full av rakettforskning, fysikk og moro. I løpet av en uke på Andøya Space Center vil deltakerne bygge sin egen forskningsrakett som skytes opp mot slutten av oppholdet, høre på foredrag fra noen av Europas beste forskere og fysikere, og bli kjent med likesinnede ungdommer fra hele verden.

European Space Camp er en romfartsleir for ungdom mellom 17 og 20 år som avholdes 30. juni - 7. juli 2016 på Andøya Space Center i Nordland.

Akershus Fylkeskommune er en av våre stipendorganisasjoner, som vil si at fylkeskommunen hvert år sender 2 realfagselever fra sine videregående skoler til European Space Camp. For de heldige elevene vil alle kostnader under leiren være dekket, inkludert kost, losji, samt transport til/fra Andenes Flyplass. Den eneste kostnaden eleven selv må dekke er transport til og fra Andenes.

Søkere må minst fylle 17 år og kan maks fylle 20 år i løpet av 2016. Søkere må i tillegg minst ha kompetanse tilsvarende Fysikk 1 og S1/R1/T2. Det er også viktig at søkere behersker engelsk godt, da alt av forelesninger og gruppearbeid foregår med engelsk som arbeidsspråk.

Søknader til European Space Camp 2016 sendes til kontaktpersonen for Akershus Fylkeskommune, Therese Myran - theresa.myran@nannestad.vgs.no.

Søknadsfrist er 1. april 2016!

Besøk gjerne http://www.spacecamp.no/#/home_main/ for mer informasjon, og nøl ikke med å ta kontakt dersom mer informasjon er ønskelig eller hvis dere har spørsmål angående European Space Camp.